Peste 10 ani de experiență

Consultație genetică

Programează consultația cu Dr. Anca Neacșu, medic specialist genetică medicală

sau apeleazǎ +40 758 479 093

Preț:380 lei

Durata consultației:45 de minute

Online: de Luni până Vineri, între 900 și 1700

Fizic:În clinica Luna, Calea Floreasca Nr. 35, București, în fiecare Miercuri

Consultație geneticǎ

Credențiale și afilieri

Dr. Anca Neacşu Dr. Anca Neacşu Dr. Anca Neacşu Dr. Anca Neacşu Dr. Anca Neacşu

De ce Helixomic şi Dr. Anca Neacşu

Peste 10 ani de experiență în genetică

Beneficiază de consultație genetică cu dr. Anca Neacșu, medic specialist în genetică medicală, având peste 10 ani de experiență în domeniul consilierii genetice și al interpretării rezultatelor analizelor genetice WGS, WES, cariotip molecular, etc.

Testare genetică sub îndrumare specializată

Anca te va ghida în procesul de testare, ajutându-te să alegi testele potrivite pentru situația ta unică. Testarea genetică sub îndrumare specializată asigură precizie și siguranță, iar interpretarea rezultatului de către medicul genetician îți oferă claritate asupra semnificației și pașilor ulteriori.

Accesibilitate online

Consultațiile genetice online sunt acum la îndemâna ta, oriunde te-ai afla. Prin platformele noastre digitale, beneficiezi de expertiza medicului genetician direct de acasă. Îți oferim aceeași precizie și siguranță în testare genetică și interpretare specializată, într-un mod convenabil și eficient.

Dr.Anca Neacşu

Dr. Anca Neacșu Medic Specialist Genetică Medicală

Dr. Anca Neacșu este un medic specialist în genetică medicală cu peste 10 ani de experiență, dedicată consilierii genetice atât prenatale pentru cupluri, înainte și în timpul sarcinii, cât și postnatale pentru copii și adulți cu afecțiuni genetice.

Expertiza sa se extinde și la interpretarea testelor genetice avansate, precum secvențierea întregului genom (WGS), secvențierea exomului (WES) și analiza cariotipului molecular. Anca se concentrează pe diagnosticarea și prevenirea afecțiunilor, promovând longevitatea prin integrarea celor mai noi inovații din domeniul medical.

Absolventă a Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, cu formări suplimentare la Harvard, Stanford și în cadrul Asociației Americane de Nutriție, Anca militează pentru o transformare a perspectivei tradiționale în medicină, axându-se pe prevenție și sănătate proactivă.

Credențiale și afilieri

Dr. Anca Neacşu Dr. Anca Neacşu Dr. Anca Neacşu Dr. Anca Neacşu Dr. Anca Neacşu

Programează o consultație cu Dr. Anca Neacșu pentru genetică medicală

green-bg testul-wgs

Ce este consultația genetică?

Consultația genetică este un proces medical specializat în cadrul căruia un medic genetician evaluează și interpretează informațiile medicale ale unui pacient din perspectiva genetică.

Scopul principal al consultației genetice este de a identifica riscurile genetice, de a diagnostica afecțiuni ereditare și de a oferi recomandări personalizate pentru gestionarea sănătății.

Cui este recomandată consultația genetică?

  • Copii cu dizabilități, tulburări de metabolism sau malformații congenitale

    Consultația genetică este esențială pentru copii care prezintă întârziere în dezvoltare, dizabilități, tulburări de metabolism sau malformații congenitale, oferind o evaluare detaliată și oferind recomandări privind testele genetice de diagnostic potrivite.

  • Femei însărcinate cu feți care prezintă malformații identificate ecografic

    Femeile însărcinate care au feți cu malformații identificate ecografic pot afla informații esențiale despre cauzele acestor malformații și testele de diagnostic potrivite.

  • Cupluri cu infertilitate sau avorturi spontane repetate

    Cuplurile care se confruntă cu infertilitate sau au avut avorturi spontane repetate pot descoperi cauzele genetice ale acestor probleme și pot primi soluții personalizate pentru a îmbunătăți șansele de a avea o sarcină sănătoasă.

  • Cupluri care plănuiesc să aibă copii

    Cuplurile care doresc să își întemeieze o familie pot beneficia de consultație genetică pentru a afla mai multe informații despre riscurile genetice potențiale ale viitorilor copii, luând astfel decizii informate.

  • Persoane cu istoric familial de afecțiuni genetice

    Persoanele cu un istoric familial bogat în afecțiuni genetice pot afla dacă sunt purtători ai unor mutații genetice și măsurile preventive pe care le pot lua pentru a gestiona riscurile.

  • Persoane cu cancer cu debut precoce sau istoric familial de cancer

    Consultația genetică este recomandată persoanelor care au cancer cu debut la o vârstă mai tânără decât este obișnuit sau un istoric familial semnificativ de cancer, pentru a identifica posibilii factori genetici implicați și a stabili un plan de monitorizare și prevenție personalizat.

  • Persoane adulte cu afecțiuni genetice suspectate

    Adulților care suferă de afecțiuni ce pot avea cauze genetice le este utilă o evaluare genetică pentru a stabili posibilele diagnostice genetice și testele potrivite pentru confirmare.

  • Persoane care doresc personalizarea nutriției și stilului de viață

    Consultația genetică poate ajuta la personalizarea nutriției, regimului sportiv și stilului de viață pentru a îmbunătăți sănătatea generală și a întârzia procesul de îmbătrânire, bazându-se pe informațiile genetice individuale.

  • Persoane care își administrează anumite medicamente cunoscute a fi influențate de constituția genetică

    Pentru cei care urmează numite tratamente medicamentoase, consultația și testarea genetică poate oferi informații despre moleculele și dozajele cele mai potrivite conform profilului genetic individual, optimizând astfel eficacitatea și siguranța tratamentului.

Programează o consultație genetică pentru a-ți proteja sănătatea și a lua decizii medicale informate

Pașii pentru testarea genetică de diagnostic

  • 1

    Consultație genetică pre-testare

    Programează-te la consultația pre-testare pentru a discuta istoricul medical și pentru a primi recomandări privind testul potrivit. Costul acesteia va fi dedus din prețul testării dacă alegi să realizezi testarea cu Helixomic.

  • 2

    Prelevarea probei biologice

    Prelevează proba pentru testul genetic recomandat. Se poate preleva inclusiv de acasă, folosind kit-ul de recoltare care îți va fi livrat prin curier.

  • 3

    Analiza genetică și emiterea rezultatului

    Proba ta va fi trimisă către laboratorul partener pentru a efectua analiza genetică. Rezultatul obținut va fi trimis direct medicului tău.

  • 4

    Consultație genetică post-testare

    Medicul specialist în genetică medicală va interpreta rezultatele și ți le va prezenta în cadrul unei consultații post-testare. Vei primi recomandări privind conduita de monitorizare și management potrivite conform rezultatului. Această consultație este gratuită.

Teste genetice pentru diagnostic, prevenție și longevitate

Teste genetice medicale și de lifestyle sub atentă îndrumare medicală specializată
Teste genetice

Cum să alegi între consultația genetică online și cea fizică?

Telemedicina îți oferă acces la servicii medicale de calitate direct din confortul casei tale. Cu toate acestea, poate fi dificil să decizi dacă să optezi pentru o consultație genetică online sau una fizică.

Consultația genetică online poate fi soluția ideală în multe situații în care examinarea fizică nu este necesară, cum ar fi:

  • Istoric familial sau personal de afecțiuni genetice, inclusiv cancere, dar fără semne fizice observabile.
  • Sarcină cu risc crescut pentru afecțiuni genetice fetale identificat prin teste prenatale sau ecografii.
  • Preconcepție, pentru cupluri fără simptomatologie dar cu un risc crescut de a avea un copil cu o afecțiune genetică.
  • Preconcepție, pentru cupluri care doresc să afle mai multe despre riscurile genetice ale viitorilor copii.
  • Interpretarea rezultatelor analizelor genetice și stabilirea conduitei post-testare.
  • Îndrumare înainte de efectuarea testelor genetice de stil de viață și longevitate, cum ar fi testul nutrigenetic, analiza microbiomului intestinal sau testul de vârstă biologică.

Consultația genetică fizică este recomandată în următoarele situații:

  • Adulți cu semne și simptome vizibile de boală, unde este necesară o examinare fizică, pentru stabilirea conduitei potrivite de testare genetică.
  • Copii suspecți de a avea o boală genetică, pentru o evaluare fizică detaliată, esențială în stabilirea conduitei potrivite de testare genetică.

Servicii extinse de genetică medicală

  • Consultații de genetică medicală

    Dr. Anca Neacșu, medic specialist în genetică medicală, te va ajuta cu diagnosticul, prevenția și îmbunătățirea sănătății tale și a familiei.

  • Testare genetică

    Îți punem la dispoziție teste genetice și epigenetice de diagnostic și predispoziție avansate, inclusiv analiza WGS, secvențierea exomului (WES), pentru a identifica mutațiile genetice și riscurile asociate.

  • Interpretarea rezultatelor genetice

    Consilierea genetică te ajută să interpretezi rezultatele testelor și să înțelegi implicațiile acestora. Medicul specialist îți oferă suport emoțional și informații medicale clare pentru a lua decizii informate.

  • Epigenetică și planuri personalizate

    Îți oferim teste epigenetice pentru a înțelege cum factorii de mediu influențează expresia genelor tale în contextul riscului pentru unele afecțiuni și pentru optimizarea longevității. Concepem planuri personalizate care includ recomandări de stil de viață și intervenții pentru a optimiza sănătatea ta pe termen lung.

  • Nutrigenetică și planuri nutriționale personalizate

    Analizăm interacțiunea dintre genele tale și alimente pentru a dezvolta planuri nutriționale personalizate. Acestea te ajută să îți îmbunătățești sănătatea și să previi anumite afecțiuni prin alimentație adecvată.

  • Vârstă biologică și optimizarea longevității

    Utilizăm informațiile genetice și epigenetice pentru a crea planuri personalizate care contribuie la optimizarea longevității. Aceste planuri includ strategii de prevenție și tratament pentru a îmbunătăți calitatea vieții și a prelungi durata ei.

  • Screening pentru boli ereditare

    Oferim screening pentru o gamă largă de boli ereditare, ajutându-te să detectezi din timp eventualele probleme și să iei măsuri preventive adecvate.

  • Planuri de tratament personalizate

    În urma testării farmacogenomice și a consilierii genetice, dezvoltăm planuri de tratament personalizate, adaptate constituției tale genetice, pentru a preveni apariția reacțiilor adverse sau eșecului tratamentului.

  • Prevenirea transmiterii mutațiilor la copii (Carrier Screening)

    Oferim screening pentru identificarea purtătorilor sănătoși de mutații genetice, ajutând cuplurile să prevină transmiterea bolilor genetice copiilor. Acest serviciu include consiliere genetică pentru a înțelege riscurile și opțiunile reproductive disponibile.

  • Teste genetice de infertilitate

    Evaluăm cauzele genetice ale infertilității prin teste specifice, oferind recomandări pentru conduite reproductive personalizate. Colaborăm cu specialiști în fertilitate pentru a găsi cele mai bune soluții pentru a-ți atinge obiectivul de a avea o familie.

  • Monitorizare și suport continuu

    Ne asigurăm că beneficiezi de suport continuu, monitorizând starea ta de sănătate și ajustând planurile de tratament pe măsură ce apar noi informații și tehnologii în domeniul geneticii.

Află cum genetica medicală te poate ajuta

Programează o consultație online sau fizică

Întrebări frecvente despre consultația genetică

Ce este o consultație genetică medicală?

Consultația genetică medicală este o evaluare realizată de un medic specialist în genetică pentru a identifica riscurile ereditare, diagnostica afecțiuni genetice și oferi recomandări personalizate.

Cine ar trebui să ia în considerare o consultație genetică?

Consultațiile genetice sunt recomandate persoanelor cu istoric familial de boli genetice, cuplurilor care planifică o sarcină, femeilor însărcinate, copiilor cu malformații sau tulburări de metabolism și persoanelor cu diagnostice de boli rare sau cancer cu debut precoce.

Cum mă pregătesc pentru o consultație genetică?

Este util să aduci la consultație dosarul medical personal, să obții informații relevante despre istoricul familial de boli și să ai la îndemână rezultatele oricăror teste genetice anterioare.

Ce implică testarea genetică?

Testarea genetică presupune prelevarea unei probe biologice din care se va izola ADN, care poate fi de sânge, salivă sau celule epiteliale bucale, și analizarea acesteia în laborator pentru a detecta mutațiile sau variațiile genetice relevante.

Cât durează până primesc rezultatele testelor genetice?

Timpul necesar pentru obținerea rezultatelor variază în funcție de complexitatea testelor, dar în general poate dura de la câteva zile până la câteva săptămâni.

Ce se întâmplă după ce primesc rezultatele testelor genetice?

Medicul genetician va interpreta rezultatele și va discuta cu tine implicațiile acestora. Vei primi recomandări personalizate pentru tratament, măsuri preventive și, dacă este necesar, planuri de gestionare a riscurilor genetice.

Testele genetice pot determina toate bolile genetice posibile?

Testele genetice sunt interpretate în contextul clinic al pacientului și pot fi țintite pentru o anumită mutație sau genă sau extinse, care pot cuprinde mai multe gene sau chiar întregul material genetic (ADN). În funcție de scopul și indicația testării, rezultatele pot fi diferite, unele cuprinzând doar mutația care conferă diagnosticul unei afecțiuni, altele cuprinzând mai multe variații relevante pentru gestionarea unor riscuri genetice.

Testele genetice sunt acoperite de asigurare?

Acoperirea testelor genetice depinde de politica asigurării tale medicale. Este important să verifici cu furnizorul tău de asigurări pentru a înțelege ce costuri sunt acoperite.

Consultația genetică poate preveni bolile genetice?

Consultația genetică nu poate preveni bolile genetice, dar poate ajuta la identificarea și confirmarea riscurilor genetice și la implementarea unor măsuri preventive și de management care pot scădea sau preveni apariția acestora.

Ce diferențiază consultația genetică de alte consultații medicale?

Consultația genetică se concentrează pe perspectiva genetică a afecțiunilor, riscurilor și prevenției. Medicul genetician este orientat către diagnosticul de certitudine al unei afecțiuni și implementarea unor strategii preventive și de management personalizat.

Am fost diagnosticat cu epilepsie și mai am câteva rude afectate. Epilepsia este o afecțiune genetică?

Epilepsia poate fi de cauză genetică. Prezența mai multor rude afectate în familie indică o cauză genetică și primul pas este să efectuezi o consultație genetică pentru a fi evaluat de medicul genetician care în urma consultației îți poate recomanda testul genetic potrivit pentru a afla cauza. În urma unui diagnostic genetic vei cunoaște mai mule informații despre prognostic, tratamentele cele mai eficiente și riscul de a avea copii afectați.

Am în familie un copil cu fibroză chistică și vreau sa îmi cunosc riscul de a avea un copil afectat. Mă poate ajuta o consultație genetică?

Desigur, în cadrul consultației medicul genetician va adresa întrebări despre istoricul familial dar și cel personal de boală, va estima riscul tău de a avea un copil afectat și va recomanda testul genetic potrivit pentru a afla dacă ești purtător pentru fibroză chistică.

Am efectuat un test genetic la recomandarea unui medic dar nu știu să îl interpretez. Mă poate ajuta un medic genetician?

Da, un medic genetician te poate ajuta să interpretezi rezultatele testelor genetice și îți poate oferi recomandări personalizate ție conform rezultatului.
Beneficiezi de 5% reducere la prima comandă.

Abonează-te pentru a beneficia de expertiza dr. Anca Neacșu direct în inboxul tău.

Îți vom trimite săptămânal informații despre sănătate și longevitate susținute de cercetări medicale de încredere și verificate de dr. Anca Neacșu.

Datele tale sunt in siguranță cu Helixomic

Datele tale sunt in siguranță cu Helixomic

Confidențialitate garantată

Ne asigurăm că datele tale personale sunt păstrate în siguranță și nu sunt împărtășite cu terțe părți, cu excepția celor direct implicate în procesul de consultație și analiză genetică.

Utilizare responsabilă

Datele sunt folosite exclusiv în scopul înregistrării, analizei, interpretării și comunicării rezultatelor testului, respectând întocmai consimțământul acordat de tine.

Dreptul la ştergere

La cerere, se poate solicita ștergerea completă a tuturor datelor tale personale, inclusiv rezultatele testării, din bazele noastre de date și ale laboratorului partener.